Salát Carmen - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát Carmen
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16707 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Čekanka |
1 ks | Celer bulvový |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 ks | Jablka |
5 polévková lžíce | Majonéza |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
30 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 434,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Celer bulvový, Citronová šťáva, Jablka, Majonéza, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Salát Carmen postup přípravy receptu:
1 | Celer očistíme, oloupeme, dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, přidáme cukr, citrónovou šťávu a vaříme do měkka (cca 10 minut). Necháme ho trochu vychladnout a nakrájíme na tenké nudličky. |
2 | Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kolečka. Lanýže z konzervy necháme okapat, krájíme je na jemné plátky. Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a rozkrájíme na tenké nudličky. |
3 | Nakrájená jablka a celer spojíme majonézou, necháme chvíli uležet. Čekankové puky rozebereme, omyjeme a osušíme. |
4 | Listy čekanky vějířovitě uspořádáme na mísu, na ně položíme salát, ozdobíme plátky vajec a lanýžů. |
Poznámka
Servírujeme studené. Místo lanýžů můžeme použít syrové žampióny.