Řapíkatý celer v omáčce vinaigrette se sherry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řapíkatý celer v omáčce vinaigrette se sherry
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 16708 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 špetka | Hořčice Dijonská |
340 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
2 polévková lžíce | Ocet Sherry |
5 polévková lžíce | Olej sójový |
1 špetka | Pepř bílý |
3 ks | Řeřicha |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 406,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Kukuřice cukrová nakládaná, Pepř bílý, Řeřicha, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Ocet Sherry, Olej sójový, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řapíkatý celer v omáčce vinaigrette se sherry postup přípravy receptu:
1 | Svazek celeru očistíme a nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky. Řeřichu opereme a osušíme, salát rozebereme. Šalotku oloupeme a nasekáme na drobno. |
2 | Ocet promícháme se solí, pepřem, hořčicí, šalotkou a olejem. |
3 | Kukuřici v konzervě necháme okapat, poté ji promícháme s celerem a upravíme s řeřichou a listovým salátem. Přelijeme zálivkou vinaigrette a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.