Jednoduchý recept

Bruselský salát

  • Belgie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 37 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 16711
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

4 ks Brambory
2 ks Čekanka
0,5 polévková lžíce Estragon
400 g Kapusta růžičková
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Ocet vinný
5 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Šalotka
1 špetka Sůl
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 209 kcal
Kilojoule 874kJ
7% Sacharidy 25 g
12% Tuky 9 g
5% Sodík 103 mg
14% Bílkoviny 8 g

Bruselský salát postup přípravy receptu:

1

Kapustu opereme a uvaříme, musí být měkká, ale ještě pevná. Okořeníme ji muškátovým oříškem.

2

Čekankové puky nakrájíme na drobno. Vařené brambory ve slupce oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky, petrželku, pažitku a estragon omyjeme, osušíme, nasekáme.

3

Na zálivku promícháme ocet, pepř, sůl a olej, poté přidáme vodu. Nakonec dáme do zálivky bylinky a kostičky šalotky.

4

Kapustu, čekanku a brambory dáme na mísu, přelijeme zálivkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept