Recept

Rýžový salát se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 22 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16714
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Estragon
100 g Hrášek
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
180 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 244 kcal
Kilojoule 1 019kJ
12% Sacharidy 43 g
7% Tuky 5 g
4% Sodík 76 mg
9% Bílkoviny 5 g

Rýžový salát se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, v rendlíku zahřejeme lžíci oleje a cibuli na něm 5 minut podusíme. Přidáme rýži, minutu podusíme, poté zalijeme vodou, přivedeme k varu, snížíme teplotu, hrnec zpola zakryjeme a 10 minut vaříme.

2

Do rýže vmícháme hrášek, hrnec znovu přiklopíme a dusíme 5 minut, až je obojí měkké a všechna tekutina se vsákne. Potom hrnec odstavíme a necháme rýži s hráškem 5 minut odpočívat.

3

Mezitím očistíme celer a nakrájíme ho na tenké plátky. V míse smícháme zbylý olej s octem, sušeným estragonem, solí a pepřem.

4

Přidáme rýži s hráškem, vše dobře promícháme. Hotový salát dáme na mísu a podáváme teplý nebo mírně vychlazený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept