Rýžový salát se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový salát se zeleninou
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 22 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16714 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Estragon |
100 g | Hrášek |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
180 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 175,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Estragon, Hrášek, Ocet vinný červený, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový salát se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, v rendlíku zahřejeme lžíci oleje a cibuli na něm 5 minut podusíme. Přidáme rýži, minutu podusíme, poté zalijeme vodou, přivedeme k varu, snížíme teplotu, hrnec zpola zakryjeme a 10 minut vaříme. |
2 | Do rýže vmícháme hrášek, hrnec znovu přiklopíme a dusíme 5 minut, až je obojí měkké a všechna tekutina se vsákne. Potom hrnec odstavíme a necháme rýži s hráškem 5 minut odpočívat. |
3 | Mezitím očistíme celer a nakrájíme ho na tenké plátky. V míse smícháme zbylý olej s octem, sušeným estragonem, solí a pepřem. |
4 | Přidáme rýži s hráškem, vše dobře promícháme. Hotový salát dáme na mísu a podáváme teplý nebo mírně vychlazený. |