Bílé fazole s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílé fazole s tuňákem
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16716 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
450 g | Fazole bílé |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
390 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 17,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Fazole bílé, Oregano sušené, Rajčata, Sůl, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílé fazole s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Fazole v konzervě propláchneme a necháme okapat. Tuňáka ve vlastní šťávě necháme také okapat. |
2 | Rajčata nakrájíme na kostičky, jarní cibulku očistíme a nasekáme na jemno, česnek prolisujeme. |
3 | Fazole, rajčata, cibuli, olej, citrónovou šťávu, česnek, oregáno a nasekanou petrželku promícháme. Přidáme natrhaného tuňáka, sůl a pepř. |
4 | Vše dobře promícháme, dáme na mísu a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.