Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 16717
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Chilli omáčka
12 ks Chléb rýžový
240 g Garnát obecný
3 ks Koriandr celý
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 dl Olej arašídový (podzemnicový)
1 polévková lžíce Omáčka švestková
2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Sůl
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 237 kcal
Kilojoule 992kJ
6% Sacharidy 21 g
11% Tuky 8 g
30% Sodík 601 mg
42% Bílkoviny 24 g

Garnáty v peřince postup přípravy receptu:

1

V menším kastrole smícháme mouku se 3 polévkovými lžícemi vody, aby vznikla hladká směs. Vzniklou směs vaříme za stálého míchání na mírném ohni asi 2 minuty. V mixéru nebo robotu smícháme česnek, kořen koriandru a zázvoru a umixujeme na jemnou směs.

2

Tuto směs přendáme do misky, přidáme garnáty (12 ks),(vyloupané a zbavené žil a ocasu), ústřicovou omáčku, pepř a sůl. Přikryjeme potravinovou fólií a dáme do lednice na 2 hodiny marinovat. Aby se garnáty lépe balily do "peřinky", uděláme do nich na spodní straně několik zářezů, takže je pak můžeme rozevřít a položit rovně.

3

Dále si připravíme rýžové papíry podle návodu na obalu. Papír přehneme úhlopříčně na polovinu a doprostřed dáme naloženého garnáta (ocasem k hornímu cípu). Papír zabalíme a pro změkčení a lepší balení použijeme těstíčko z mouky a vody.

4

V pánvi wok rozpálíme olej na středně silném ohni. Na zkoušku, je-li již dostatečně rozpálený, do něj vhodíme kousek rýžového papíru. Garnáty smažíme asi 5 minut dozlatova a poté je z oleje vyjmeme perforovanou naběračkou a dáme odmastit na papírový ubrousek. Uchováváme v přikryté nádobě, aby nevychladly.

5

Podáváme horké s chilli nebo se švestkovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept