Garnáty v peřince - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Garnáty v peřince
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 16717 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Chilli omáčka |
12 ks | Chléb rýžový |
240 g | Garnát obecný |
3 ks | Koriandr celý |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 dl | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 polévková lžíce | Omáčka švestková |
2 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 123,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 171,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Chléb rýžový, Koriandr celý, Olej arašídový (podzemnicový), Omáčka švestková, Omáčka ústřicová, Pepř bílý, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Garnáty v peřince postup přípravy receptu:
1 | V menším kastrole smícháme mouku se 3 polévkovými lžícemi vody, aby vznikla hladká směs. Vzniklou směs vaříme za stálého míchání na mírném ohni asi 2 minuty. V mixéru nebo robotu smícháme česnek, kořen koriandru a zázvoru a umixujeme na jemnou směs. |
2 | Tuto směs přendáme do misky, přidáme garnáty (12 ks),(vyloupané a zbavené žil a ocasu), ústřicovou omáčku, pepř a sůl. Přikryjeme potravinovou fólií a dáme do lednice na 2 hodiny marinovat. Aby se garnáty lépe balily do "peřinky", uděláme do nich na spodní straně několik zářezů, takže je pak můžeme rozevřít a položit rovně. |
3 | Dále si připravíme rýžové papíry podle návodu na obalu. Papír přehneme úhlopříčně na polovinu a doprostřed dáme naloženého garnáta (ocasem k hornímu cípu). Papír zabalíme a pro změkčení a lepší balení použijeme těstíčko z mouky a vody. |
4 | V pánvi wok rozpálíme olej na středně silném ohni. Na zkoušku, je-li již dostatečně rozpálený, do něj vhodíme kousek rýžového papíru. Garnáty smažíme asi 5 minut dozlatova a poté je z oleje vyjmeme perforovanou naběračkou a dáme odmastit na papírový ubrousek. Uchováváme v přikryté nádobě, aby nevychladly. |
5 | Podáváme horké s chilli nebo se švestkovou omáčkou. |