Salát všehochuť se dvěma zálivkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát všehochuť se dvěma zálivkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16720 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cibule červená |
1 ks | Koriandr čerstvý |
1 špetka | Nové koření mleté |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
0,5 ks | Okurka salátová |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
30 g | Ořechy vlašské |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
1 ks | Ředkev |
10 ks | Ředkvička |
1 ks | Řeřicha |
0,5 ks | Salát ledový |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Vývar zeleninový |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 46,9mg |
Draslík | 856,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 114,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Koriandr čerstvý, Ocet vinný červený, Okurka salátová, Ořechy vlašské, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Rajčata, Ředkev, Ředkvička, Řeřicha, Salát ledový, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Nové koření mleté, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát všehochuť se dvěma zálivkami postup přípravy receptu:
1 | Ředkev oloupeme a nastrouháme, ředkvičky omyjeme a nakrájíme na plátky. Papriky omyjeme, vyjmeme semínka a nakrájíme na tenké nudličky. Okurky a rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibule oloupeme, bílou nasekáme na drobno, červenou nakrájíme na tenká kolečka. Ledový salát opereme a natrháme na větší kousky. |
2 | Na první zálivku oloupeme a prolisujeme česnek, lístky bazalky nebo yzopu nasekáme najemno. Česnek, bazalku, mleté ořechy, sůl, pepř a ocet dobře promícháme. Postupně přiléváme olej, který můžeme nastavit vývarem. |
3 | Na druhou zálivku nasekáme omytý koriandr, česnekovou nať nasekanou najemno, smetanu, sůl, pepř, nové koření a petrželovou nať. |
4 | Na velkou mísu narovnáme ředkev, ředkvičky, papriky, rajčata, okurky, cibule, salát a řeřichu. Omáčky podáváme zvlášť. |