Pestrá salátová mísa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pestrá salátová mísa
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 16721 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
150 g | Artyčoky |
300 g | Cizrna |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
150 g | Olivy černé |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Salám měkký |
1 ks | Salát ledový |
1 špetka | Sůl |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 29,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Cizrna, Ocet vinný červený, Oregano sušené, Paprika červená, Salám měkký, Salát ledový, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pestrá salátová mísa postup přípravy receptu:
1 | Salám nakrájíme na malé kostičky. Houby nakrájíme na plátky. Papriku omyjeme a nakrájíme na velké kousky. |
2 | Do mísy dáme salám, houby, papriku, olivy, konzervu cizrny, artyčoky i s nálevem, olej, ocet, oregano, sůl, pepř a dobře vše promícháme. |
3 | Listy endivie nebo jiného salátu omyjeme, osušíme a vyložíme jimi plochou mísu. Doprostřed dáme salát a ihned podáváme s pečivem. |