Salát pro labužníky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát pro labužníky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16722 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
390 g | Artyčoky |
320 g | Celer sterilovaný |
0,5 kávová lžička | Hořčice |
2 polévková lžíce | Jogurt bílý |
0,5 ks | Koriandr čerstvý |
200 g | Kuřecí prsa |
30 g | Lanýž |
4 polévková lžíce | Majonéza |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 56,5mg |
Draslík | 818,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 15,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Celer sterilovaný, Jogurt bílý, Koriandr čerstvý, Majonéza, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kuřecí prsa, Lanýž, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát pro labužníky postup přípravy receptu:
1 | Konzervy celeru a artyčoků necháme okapat, poté je nakrájíme na nudličky. Pečené prsa a šunku nakrájíme také na nudličky. |
2 | Koriandr očistíme, lístky otrháme a nasekáme. Několik lístků si ponecháme na ozdobu. |
3 | Majonézu promícháme s jogurtem, smetanou, solí, pepřem, hořčicí a nálevem z lanýžů. Nakonec vmícháme nasekaný koriandr. |
4 | Celer, artyčoky, maso a zálivku promícháme a upravíme na mísu. Lanýže nakrájíme na nudličky, kterými spolu se snítkami koriandru salát ozdobíme a ihned podáváme s bagetou. |
Poznámka
Lanýže můžeme nahradit čerstvými žampiony a nálev olivovým olejem.