Salát šéfa kuchyně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát šéfa kuchyně
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16723 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
8 ks | Artyčoky |
3 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 ks | Cibule |
0,5 ks | Kerblík |
3 polévková lžíce | Máslo bylinkové |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř bílý |
50 g | Salát Polníček |
130 g | Sterilovaní šneci v hovězím bujonu |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 218g |
---|---|
Cholesterol | 4,1mg |
Draslík | 8g |
Vláknina | 218g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 237,5mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Balsamico ocet, Cibule, Kerblík, Pepř bílý, Sůl, Sýr Parmezán, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Olej olivový, Salát Polníček, Sterilovaní šneci v hovězím bujonu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát šéfa kuchyně postup přípravy receptu:
1 | Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | V rendlíku rozpálíme máslo, vložíme cibuli, žampiony a zvolna dusíme asi 6 minut. Pak je vyjmeme z tuku a necháme vychladnout. |
3 | Konzervu hlemýžďů a srdíčka artyčoků z konzervy necháme okapat na sítu. Artyčoky nakrájíme na čtvrtky. Salát opereme a srdíčka salátu necháme vcelku. |
4 | Ocet, olej, sůl, pepř a nasekaný kerblík umícháme na zálivku. |
5 | Žampióny, šneky a artyčoky dáme na mísu, okraje mísy poklademe listy salátu. Vše zalijeme zálivkou, ozdobíme lístky kerblíku, nastrouhaným sýrem a ihned podáváme, např. s chlebovými krutony. |