Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16723
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

8 ks Artyčoky
3 polévková lžíce Balsamico ocet
1 ks Cibule
0,5 ks Kerblík
3 polévková lžíce Máslo bylinkové
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř bílý
50 g Salát Polníček
130 g Sterilovaní šneci v hovězím bujonu
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
300 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,053 kcal
Kilojoule 4 406kJ
60% Sacharidy 218 g
31% Tuky 23 g
102% Sodík 2 g
112% Bílkoviny 63 g

Salát šéfa kuchyně postup přípravy receptu:

1

Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

V rendlíku rozpálíme máslo, vložíme cibuli, žampiony a zvolna dusíme asi 6 minut. Pak je vyjmeme z tuku a necháme vychladnout.

3

Konzervu hlemýžďů a srdíčka artyčoků z konzervy necháme okapat na sítu. Artyčoky nakrájíme na čtvrtky. Salát opereme a srdíčka salátu necháme vcelku.

4

Ocet, olej, sůl, pepř a nasekaný kerblík umícháme na zálivku.

5

Žampióny, šneky a artyčoky dáme na mísu, okraje mísy poklademe listy salátu. Vše zalijeme zálivkou, ozdobíme lístky kerblíku, nastrouhaným sýrem a ihned podáváme, např. s chlebovými krutony.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept