Recept

Míchaný zeleninový salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16725
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

250 g Brokolice
1 špetka Cukr krupice
150 g Hrášek
150 g Karotka baby
0,5 ks Kerblík
1 ks Květák
3 polévková lžíce Majonéza
1 kávová lžička Máslo čerstvé
0,3 l Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Ocet vinný
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř bílý
0,5 ks Petržel - nať
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,3 kávová lžička Tabasco
0,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 435 kcal
Kilojoule 1 820kJ
8% Sacharidy 30 g
43% Tuky 33 g
10% Sodík 196 mg
20% Bílkoviny 11 g

Míchaný zeleninový salát postup přípravy receptu:

1

Květák očistíme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě s mlékem doměkka. Brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě zvlášť. Květák i brokolici propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Hrášek a mrkvičky uvaříme v troše vody s máslem, solí a cukrem. Odstavíme a necháme vychladnout.

2

Petržel a kerblík omyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Ocet smícháme se solí, pepřem, olejem a bylinkami. Podle potřeby můžeme přidat trochu vody. Zeleninu se zálivkou dobře promícháme.

3

Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku a smícháme ji s majonézou. Osolíme, opepříme a přidáme několik kapek tabasca.

4

Salát dáme na mísu, přelijeme ho smetanovou omáčkou, posypeme lístky kerblíku a podáváme.

Poznámka

Salát se hodí k rostbífu nebo jiné studené pečeni.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept