Recept

Římský salát s treskou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16727
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 krajíc Chléb toastový
2 polévková lžíce Citronová šťáva
0,3 kávová lžička Hořčice
6 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Salát římský
50 g Sardelové řezy
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
350 g Treska aljašská
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 219 kcal
Kilojoule 915kJ
5% Sacharidy 17 g
7% Tuky 5 g
42% Sodík 839 mg
45% Bílkoviny 25 g

Římský salát s treskou postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme a prolisujeme. Promícháme ho s olejem, citronovou šťávou, hořčicí, worcesterem, solí a pepřem. Chléb nakrájíme na kostky a osmažíme ho na 1 lžíci oleje.

2

Rybí filé pokapeme trochou omáčky a v teflonové pánvi opečeme z každé strany, až je maso bílé a pevné. Vyjmeme z pánve a necháme vychladnout.

3

Listy salátu omyjeme, osušíme a natrháme na menší kousky. Dáme do mísy, přidáme příčně rozpůlené sardelky, natrhanou tresku a kostky opečeného chleba.

4

Zálivkou přelijeme salát, posypeme nastrouhaným sýrem, pepřem a lehce promícháme. Upravíme na mísu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept