Bavorský salámový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bavorský salámový salát
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16728 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice |
1 ks | Jablka |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
3 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 ks | Okurky |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
350 g | Salám měkký |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 54,9mg |
Draslík | 427,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Ocet vinný, Okurky, Pažitka, Salám měkký, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bavorský salámový salát postup přípravy receptu:
1 | Mrkev oškrábeme, nakrájíme na kostičky a vaříme 10 minut v malém množství vody s máslem a solí. |
2 | Kyselé okurky a salám nakrájíme na tenké hranolky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, jablko oloupeme, vyjmeme jádřinec a nakrájíme na menší kousky. |
3 | Ocet ušleháme se solí, pepřem, hořčicí a olejem, až vznikne hustá zálivka. |
4 | Mrkev necháme na sítu okapat, pak ji s okurkami, salámem, cibulí a jablkem dáme do mísy a vše přelijeme zálivkou. Posypeme nasekanou pažitkou a ihned podáváme. |