Omeleta se smaženými slávkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta se smaženými slávkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 16730 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Chilli omáčka |
1 ks | Chilli paprička |
4 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
350 g | Fazolové klíčky |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 ks | Limetka |
40 g | Mouka kukuřičná |
500 g | Mouka polohrubá |
2 kg | Mušle slávky |
8 dl | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 špetka | Pepř bílý |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 135g |
---|---|
Cholesterol | 385,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 21,4mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,2mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Chilli paprička, Cibulka jarní, Cukr krupice, Fazolové klíčky, Koriandr čerstvý, Limetka, Mušle slávky, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Pepř bílý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta se smaženými slávkami postup přípravy receptu:
1 | Slávky propereme ve vodě, vydrhneme kartáčkem a zbavíme vláknitých vousů. Mušle s otevřenými ulitami vyhodíme. Elektrickou troubu předehřejeme na střední teplotu. Mušle rozložíme na plech a pečeme asi 5 minut nebo dokud se trochu neotevřou. Ty, které zůstanou zavřené potom také vyhodíme. Až ulity dostatečně vychladnou, slávky vyloupeme a dáme okapat na cedník. |
2 | Kukuřičnou a polohrubou mouku smícháme cca s 8 lžícemi vody, a poté vidličkou nebo lžící šleháme v misce, až je směs hladká a bez žmolků. Přilijeme rybí omáčku a přisypeme cukr. Rozdělíme do misek a k tomu přidáme slávky. |
3 | Dále si připravíme směs česneku, fazolových klíčků a cibulky. Na mělké pánvi rozpálíme olej a na něm smažíme česnek dozlatova. Potom na rozpálený olej, po odebrání česneku z pánve, vyklopíme postupně obsah každé misky, pomocí obracečky rozetřeme rovnoměrně do tvaru omelety, kterou dále smažíme asi 3 minuty z každé strany (nebo dokud placka zespodu nezhnědne). Uprostřed uděláme díru a do ní rozklepneme vejce, které posypeme 1/2 směsi klíčků a cibulky. Smažíme, dokud vejce neztuhne, a pak omeletu vyklopíme na talíř. |
4 | Na talíři omelety ještě posypeme lístky koriandru, kolečky chilli papričky a mletým bílým pepřem. Podáváme s měsíčky zelené limetky, se zbylými fazolovými klíčky a cibulkou jako oblohou. Na dochucení můžeme použít chilli omáčku. |