Těstovinový salát s bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát s bazalkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 18 minut |
Doba vaření: | 17 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16731 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,5 ks | Bazalka |
100 g | Brokolice |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
180 g | Těstoviny Penne |
3 l | Voda pitná |
0,3 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 32,5mg |
Draslík | 250,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Ocet vinný červený, Paprika červená, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový salát s bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na plátky, česnek nasekáme na jemno. Papriku omyjeme, vyjmeme semínka a nakrájíme ji na nudličky. Brokolici opereme a rozdělíme na růžičky. |
2 | Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní těstoviny a uvaříme je, doměkka. |
3 | V pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj cibuli a 3 minuty dusíme. Přidáme papriku, brokolici, česnek a 5 minut dusíme, aby byla měkká. Pánev odstavíme a přidáme ocet. |
4 | Těstoviny propláchneme studenou vodou a vrátíme je do hrnce. Bazalku opereme, vložíme do mixéru a rozmixujeme se smetanou, až vznikne hladká omáčka. Osolíme a opepříme dle chuti. |
5 | Těstoviny v hrnci promícháme s bazalkovou omáčkou, dáme na mísu, rozložíme na ně podušenou zeleninu a podáváme. |