Pikantní větrníky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní větrníky
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16736 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
50 g | Máslo bylinkové |
4 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
80 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Pepř cayenský |
0,3 polévková lžíce | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 65,9mg |
Draslík | 54,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pepř cayenský, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Mléko plnotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní větrníky postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedeme k varu mléko, vodu a máslo. Pak do něj vsypeme mouku a vařečkou mícháme, až se hmota odlepuje ode dna a vytváří kompaktní hroudu. Odstavíme a necháme vychladnout. |
2 | Jedno vejce rozkvedláme a zapracujeme do těsta, přidáme druhé vejce a zpracujeme, aby bylo těsto vláčné. Nakonec zapracujeme do těsta nastrouhaný sýr, nasekanou jarní cibulku i s natí, sůl a pepř. |
3 | Z těsta uděláme lžící 8 stejných hromádek, rozložíme je na vymazaný plech v odstupu 5 cm od sebe. Pečeme v rozehřáté troubě na 220°C asi 25 minut do zlatohněda. Při pečení neotvíráme troubu. |
4 | Větrníky podáváme teplé s máslem. |