Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 37 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16736

Ingredience

1 ks Cibule
50 g Máslo bylinkové
4 polévková lžíce Mléko plnotučné
80 g Mouka polohrubá
1 špetka Pepř cayenský
0,3 polévková lžíce Sůl
50 g Sýr Parmezán
2 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 122 kcal
Kilojoule 511kJ
3% Sacharidy 9 g
10% Tuky 7 g
9% Sodík 182 mg
10% Bílkoviny 6 g

Pikantní větrníky postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme k varu mléko, vodu a máslo. Pak do něj vsypeme mouku a vařečkou mícháme, až se hmota odlepuje ode dna a vytváří kompaktní hroudu. Odstavíme a necháme vychladnout.

2

Jedno vejce rozkvedláme a zapracujeme do těsta, přidáme druhé vejce a zpracujeme, aby bylo těsto vláčné. Nakonec zapracujeme do těsta nastrouhaný sýr, nasekanou jarní cibulku i s natí, sůl a pepř.

3

Z těsta uděláme lžící 8 stejných hromádek, rozložíme je na vymazaný plech v odstupu 5 cm od sebe. Pečeme v rozehřáté troubě na 220°C asi 25 minut do zlatohněda. Při pečení neotvíráme troubu.

4

Větrníky podáváme teplé s máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept