Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 22 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 16737

Ingredience

40 g Cukr krupice
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
40 g Marcipánová hmota surová
130 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
50 g Pšenice Špalda
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Zakysaná smetana
6 ks Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 720 kcal
Kilojoule 3 011kJ
45% Sacharidy 161 g
14% Tuky 10 g
3% Sodík 58 mg
18% Bílkoviny 10 g

Švestkové žemličky postup přípravy receptu:

1

Cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme vejce, ještě chvíli třeme a přidáme mouku, špaldový šrot, sůl a prášek do pečiva. Přidáme zakysanou smetanu a vše dobře promícháme. Z těsta uděláme 6 koulí.

2

Vypeckované sušené švestky naplníme mandlovou hmotou a vtlačíme je do těstových koulí.

3

Přendáme na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 210°C asi 22 minut dozlatohněda. Necháme vychladnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept