Švestkové žemličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestkové žemličky
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 22 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 16737 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
40 g | Marcipánová hmota surová |
50 g | Máslo čerstvé |
130 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Pšenice Špalda |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Švestky sušené |
1 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 145g |
---|---|
Cholesterol | 52,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Švestky sušené, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marcipánová hmota surová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pšenice Špalda mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestkové žemličky postup přípravy receptu:
1 | Cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme vejce, ještě chvíli třeme a přidáme mouku, špaldový šrot, sůl a prášek do pečiva. Přidáme zakysanou smetanu a vše dobře promícháme. Z těsta uděláme 6 koulí. |
2 | Vypeckované sušené švestky naplníme mandlovou hmotou a vtlačíme je do těstových koulí. |
3 | Přendáme na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 210°C asi 22 minut dozlatohněda. Necháme vychladnout a podáváme. |