Jednoduchý recept

Francouzské vaječné tousty

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 16742

Ingredience

1 ks Bageta
4 polévková lžíce Med včelí
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
1 ks Sirup javorový
100 ml Smetana 16% (pochoutková)
0,5 kávová lžička Tresť vanilková
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 92 kcal
Kilojoule 386kJ
4% Sacharidy 13 g
4% Tuky 3 g
6% Sodík 122 mg
7% Bílkoviny 4 g

Francouzské vaječné tousty postup přípravy receptu:

1

Bagetu nakrájíme šikmo na 2,5 cm silné plátky. Rozložíme je vedle sebe na plech.

2

V míse smícháme vejce, smetanu, med, strouhaný muškátový oříšek a vanilkovou esenci. Směsí zalijeme chlebíčky a necháme je 15 minut nasáknout, jednou obrátíme.

3

Plech vyložíme papírem na pečení, chlebíčky na něj rozložíme a pečeme v předehřáté troubě na 260°C z každé strany 8-10 minut. Javorový sirup zahřejeme a podáváme společně s hotovými tousty.

Poznámka

Tousty jsou skvělé s miskou čerstvých jahod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept