Recept

Tessinský chlebový dort

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 43 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 28 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 16743

Ingredience

220 g Chléb konzumní
0,5 ks Citrony
100 g Cukr třtinový
2 kávová lžička Cukr vanilka
100 g Hrozinky
2 polévková lžíce Kakao - prášek
80 g Kandovaná citronová kůra
80 g Kandovaná pomerančová kůra
80 g Mandle
6 polévková lžíce Martell cognac
0,5 l Mléko plnotučné
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vejce slepičí
120 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 656 kcal
Kilojoule 2 743kJ
26% Sacharidy 94 g
33% Tuky 25 g
4% Sodík 79 mg
25% Bílkoviny 14 g

Tessinský chlebový dort postup přípravy receptu:

1

Chléb přelijeme horkým mlékem. Rozinky namočíme do koňaku. Smetanu přivedeme k varu, přidáme nalámanou hořkomléčnou čokoládu a za stálého míchání ji necháme rozpustit.

2

Vlhký chléb prohněteme, přidáme vejce, cukr, vanilkový cukr, kakao, rozpuštěnou čokoládu, strouhanou citrónovou kůru, kandovanou pomerančovou a citronovou kůru, rozinky, mandlové lupínky a vše dobře promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho zapracujeme do těsta.

3

Formu do mikrovlné trouby o velikosti 22 cm vymažeme máslem, dáme do ní chlebovou směs a na 360 W a 200°C při horním i dolním ohřevu pečeme v mikrovlné troubě 2 minuty, pak snížíme troubu na 180 W a pečeme ještě 22 minut. Před koncem pečení zkusíme dort špejlí, je-li dost propečený. Hotový necháme vychladnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept