Tessinský chlebový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 43 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tessinský chlebový dort
Celkový čas: | 43 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 28 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 16743 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
220 g | Chléb konzumní |
0,5 ks | Citrony |
120 g | Čokoláda hořká |
100 g | Cukr třtinový |
2 kávová lžička | Cukr vanilka |
100 g | Hrozinky |
2 polévková lžíce | Kakao - prášek |
80 g | Kandovaná citronová kůra |
80 g | Kandovaná pomerančová kůra |
80 g | Mandle |
6 polévková lžíce | Martell cognac |
0,5 l | Mléko plnotučné |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 150,9mg |
Draslík | 429,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 520,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Čokoláda hořká, Cukr třtinový, Hrozinky, Kakao - prášek, Mandle, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Cukr vanilka, Kandovaná citronová kůra, Kandovaná pomerančová kůra, Martell cognac, Mléko plnotučné, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tessinský chlebový dort postup přípravy receptu:
1 | Chléb přelijeme horkým mlékem. Rozinky namočíme do koňaku. Smetanu přivedeme k varu, přidáme nalámanou hořkomléčnou čokoládu a za stálého míchání ji necháme rozpustit. |
2 | Vlhký chléb prohněteme, přidáme vejce, cukr, vanilkový cukr, kakao, rozpuštěnou čokoládu, strouhanou citrónovou kůru, kandovanou pomerančovou a citronovou kůru, rozinky, mandlové lupínky a vše dobře promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho zapracujeme do těsta. |
3 | Formu do mikrovlné trouby o velikosti 22 cm vymažeme máslem, dáme do ní chlebovou směs a na 360 W a 200°C při horním i dolním ohřevu pečeme v mikrovlné troubě 2 minuty, pak snížíme troubu na 180 W a pečeme ještě 22 minut. Před koncem pečení zkusíme dort špejlí, je-li dost propečený. Hotový necháme vychladnout a podáváme. |