Recept

Lotrinský čokoládový koláč

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 7 minut
Doba vaření: 38 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 16745

Ingredience

100 g Cukr krupice
1 šálek Káva Espresso
180 g Mandle
130 g Máslo čerstvé
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 polévková lžíce Solamyl
4 ks Vejce slepičí
230 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 433 kcal
Kilojoule 1 810kJ
8% Sacharidy 29 g
43% Tuky 33 g
2% Sodík 42 mg
15% Bílkoviny 8 g

Lotrinský čokoládový koláč postup přípravy receptu:

1

Hořkomléčnou čokoládu rozlámeme na kousky. Smetanu zahřejeme, ale nevaříme, čokoládu v ní rozpustíme, přidáme máslo, směs rozmícháme a necháme vychladnout.

2

Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, vlijeme čokoládu, šálek velmi silné moka kávy, mleté mandle a škrob.

3

Keramickou dortovou formu o průměru 26 cm vymažeme máslem, vlijeme těsto a dáme do předehřáté trouby na 200°C. Pečeme 36-38 minut.

4

Hotový koláč necháme chvíli odpočívat ve formě. Po vychladnutí ho nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept