Recept

Jablkový koláč s rozinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 16747

Ingredience

130 g Cukr krupice
50 g Cukr třtinový
4 polévková lžíce Hrozinky
2 ks Jablka
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
100 ml Mléko plnotučné
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tresť vanilková
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 361 kcal
Kilojoule 1 512kJ
16% Sacharidy 57 g
19% Tuky 14 g
2% Sodík 43 mg
8% Bílkoviny 5 g

Jablkový koláč s rozinkami postup přípravy receptu:

1

Otvírací formu o průměru 22 cm vymažeme máslem. V rendlíku rozpustíme máslo. Jablka omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtvrtky, vyjmeme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Jablka neloupeme.

2

Tři lžíce rozpuštěného másla odložíme stranou do šálku. Hnědý cukr, skořici a rozinky dáme do rendlíku s máslem. Promícháme a nalijeme do formy. Na tuto směs rozložíme plátky jablek.

3

Vejce rozkvedláme, do mísy dáme mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. Mléko, vejce, vanilkovou esenci a máslo, které máme v šálku, přidáme k vejcím. Mícháme ručním mixérem, až vznikne pevné těsto. Potom zvýšíme na 1 minutu rychlost a hněteme. Těsto rozložíme na jablka ve formě.

4

Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 30 minut. Hotový koláč vyjmeme z trouby a necháme 5 minut vychladnout ve formě. Poté formu rozevřeme a koláč vyklopíme na mísu. Nakrájíme na díly a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept