Broskvové dortíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskvové dortíčky
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16749 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
840 g | Broskve |
0,5 ks | Citrony |
50 g | Čokoláda hořká |
80 g | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Džem broskvový |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
80 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hrubá |
50 g | Ořechy lískové |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 59,1mg |
Draslík | 295,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Citrony, Čokoláda hořká, Cukr třtinový, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy lískové, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem broskvový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskvové dortíčky postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo smícháme s cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou, solí a utřeme ho do pěny. Postupně zašleháváme vejce, mouku, prášek do pečiva, oříšky a nahrubo nastrouhanou čokoládu. |
2 | Do každé papírové formičky dáme 2-3 lžičky těsta. Navrch položíme 1/2 broskve a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 18 minut. |
3 | Dotíčky vyjmeme z trouby. Broskvovou zavařeninu nebo džem zahřejeme s trochou šťávy z broskví a dortíčky potřeme. |
4 | Necháme vychladnout, dáme na mísu a podáváme. |