Hnědáčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hnědáčky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16752 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
350 g | Čokoláda hořká |
200 g | Cukr krupice |
0,3 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
200 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 52,1mg |
Draslík | 111,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Tresť vanilková, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hnědáčky postup přípravy receptu:
1 | Ve vodní lázni, nebo v mikrovlné troubě, rozpustíme máslo s čokoládou. Odstavíme a necháme trochu vychladnout. |
2 | V kuchyňském robotu ušleháme vejce do pěny, za stálého šlehání přidáme cukr. Šleháme asi 3 minuty, až vznikne lehká hmota. Potom přidáme vanilkovou esenci, rozpuštěnou čokoládu, mouku, prášek do pečiva, sekané ořechy a zpracujeme na hladké těsto. |
3 | Plech na pečení vymažeme máslem, vlijeme těsto, dáme do předehřáté trouby na 175°C a pečeme 20-25 minut. |
4 | Hotový koláč necháme trochu vychladnout, nakrájíme ho na malé obdélníčky, které ještě necháme chladnout. Přeneseme je na mísu a podáváme. |