Recept

Provensálské anýzové sušenky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 34 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 22 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 16755

Ingredience

1 kávová lžička Anýz mletý
130 g Cukr krupice
2 kávová lžička Likér anýzový
130 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 34 kcal
Kilojoule 141kJ
2% Sacharidy 8 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 10 mg
1% Bílkoviny 1 g

Provensálské anýzové sušenky postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme s cukrem, přidáme bílek, sůl, anýz a likér. Vše zpracujeme na těsto.

2

Plech vymažeme a vál poprášíme moukou. Těsto vyválíme a vykrájíme libovolné tvary. Sušenky přendáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 175°C asi 22 minut.

3

Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Upečené sušenky přendáme na mísu nebo uložíme do plechové dózy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept