Provensálské anýzové sušenky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 34 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Provensálské anýzové sušenky
Celkový čas: | 34 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 22 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 16755 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 kávová lžička | Anýz mletý |
130 g | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Likér anýzový |
130 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2,8mg |
Vláknina | 282,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Cukr krupice, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér anýzový, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Provensálské anýzové sušenky postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s cukrem, přidáme bílek, sůl, anýz a likér. Vše zpracujeme na těsto. |
2 | Plech vymažeme a vál poprášíme moukou. Těsto vyválíme a vykrájíme libovolné tvary. Sušenky přendáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 175°C asi 22 minut. |
3 | Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Upečené sušenky přendáme na mísu nebo uložíme do plechové dózy. |