Zapečené hrušky a meruňky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené hrušky a meruňky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16758 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
400 g | Hrušky |
1 polévková lžíce | Med včelí |
400 g | Meruňky |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 špetka | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 382,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky, Med včelí, Meruňky, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené hrušky a meruňky postup přípravy receptu:
1 | Půlené hrušky a meruňky z konzervy necháme okapat. Smícháme 2 lžíce meruňkové šťávy z kompotu s brandy, medem a skořicí. |
2 | Ovoce dáme do zapékací misky a zakapeme připravenou směsí. |
3 | Vložíme do předehřáté trouby na 250°C asi 10 cm od zdroje tepla a pečeme krátce, až zhnědne. |