Čerstvé fíky s omáčkou z červeného vína - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 14 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čerstvé fíky s omáčkou z červeného vína
Celkový čas: | 14 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 16762 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 ks | Fíky čerstvé |
1 špetka | Hřebíček |
2 špetka | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Solamyl |
0,3 l | Víno červené |
50 ml | Víno portské |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 343,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Fíky čerstvé, Hřebíček, Skořice mletá, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Solamyl, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čerstvé fíky s omáčkou z červeného vína postup přípravy receptu:
1 | Víno s nastrouhanou citronovou kůrou přivedeme k varu, přidáme skořici, cukr a hřebíček. Škrob rozmícháme s vodou a přilijeme k vroucímu vínu. Omáčku krátce povaříme a odstavíme. Ochutíme ji portským vínem. |
2 | Fíky omyjeme, osušíme, nakrájíme na čtvrtky a vložíme do omáčky, kde je necháme chvíli prohřát. Pak je upravíme na misky a podáváme. |