Jednoduchý recept

Čerstvé fíky s omáčkou z červeného vína

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 14 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 16762
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

0,5 ks Citrony
2 polévková lžíce Cukr krupice
4 ks Fíky čerstvé
1 špetka Hřebíček
2 špetka Skořice mletá
1 kávová lžička Solamyl
0,3 l Víno červené
50 ml Víno portské
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 180 kcal
Kilojoule 752kJ
9% Sacharidy 32 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 5 mg
2% Bílkoviny 1 g

Čerstvé fíky s omáčkou z červeného vína postup přípravy receptu:

1

Víno s nastrouhanou citronovou kůrou přivedeme k varu, přidáme skořici, cukr a hřebíček. Škrob rozmícháme s vodou a přilijeme k vroucímu vínu. Omáčku krátce povaříme a odstavíme. Ochutíme ji portským vínem.

2

Fíky omyjeme, osušíme, nakrájíme na čtvrtky a vložíme do omáčky, kde je necháme chvíli prohřát. Pak je upravíme na misky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept