Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16763
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

0,5 ks Citrony
130 g Cukr krupice
2 kávová lžička Cukr vanilka
0,5 kávová lžička Pomerančová kůra
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kg Švestky
0,5 kávová lžička Tresť pomerančová
0,5 l Víno jablečné
3 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 536 kcal
Kilojoule 2 242kJ
28% Sacharidy 99 g
14% Tuky 10 g
0% Sodík 5 mg
5% Bílkoviny 3 g

Kdoulový dezert postup přípravy receptu:

1

Kdoule oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na kousky. Společně s moštem nebo jablečným vínem a cukrem je dáme do tlakového hrnce a vaříme 15-20 minut.

2

Pak kdoule rozmixujeme na kaši a ochutíme citronovou šťávou, pomerančovou esencí a nastrouhanou pomerančovou kůrou.

3

Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme dotuha a vmícháme do ní zakysanou smetanu.

4

Podáváme společně s kdoulovým kompotem.

Poznámka

Kdoule můžeme nahradit rynglemi nebo švestkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept