Kdoulový dezert - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kdoulový dezert
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16763 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
130 g | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Cukr vanilka |
0,5 kávová lžička | Pomerančová kůra |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kg | Švestky |
0,5 kávová lžička | Tresť pomerančová |
0,5 l | Víno jablečné |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 99g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 419,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 898,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Pomerančová kůra, Švestky, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Smetana 33% (šlehačka), Tresť pomerančová, Víno jablečné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kdoulový dezert postup přípravy receptu:
1 | Kdoule oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na kousky. Společně s moštem nebo jablečným vínem a cukrem je dáme do tlakového hrnce a vaříme 15-20 minut. |
2 | Pak kdoule rozmixujeme na kaši a ochutíme citronovou šťávou, pomerančovou esencí a nastrouhanou pomerančovou kůrou. |
3 | Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme dotuha a vmícháme do ní zakysanou smetanu. |
4 | Podáváme společně s kdoulovým kompotem. |
Poznámka
Kdoule můžeme nahradit rynglemi nebo švestkami.