Červená krupice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červená krupice
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16765 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
1 ks | Badyán |
160 g | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Cukr vanilka |
1 kg | Lesní plody - mražené |
0,3 l | Smetana 33% (šlehačka) |
80 g | Solamyl |
0,8 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 0,8mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Cukr vanilka, Lesní plody - mražené, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červená krupice postup přípravy receptu:
1 | Míchané bobulové ovoce omyjeme, asi 100 g ponecháme stranou. Ostatní ovoce i se stopkami dáme do hrnce s vodou, badyánem a zvolna přivedeme k varu. Z ponechaného ovoce odstraníme stopky a lístečky. |
2 | Ovocnou kaši propasírujeme sítem, odměříme získanou šťávu, na 3/4 l ovocné šťávy potřebujeme asi 130 g cukru a 80 g škrobu. Část šťávy si ponecháme na rozmíchání škrobové moučky. |
3 | Hrnec vypláchneme, nalijeme zpět ovocnou šťávu, přidáme 130 g cukru a přivedeme k varu. Potom přidáme stranou ponechané ovoce. V trošce původní šťávy rozmícháme škrob a za stálého míchání ji vlijeme do hrnce s vroucí šťávou. Vaříme mírným varem, až šťáva dobře zhoustne. |
4 | Červenou krupici dáme do skleněných misek, mírně pocukrujeme a dáme do studena. Zbylý cukr promícháme s vanilkovým cukrem, ušleháme ho se smetanou do polotuha a podáváme ji ke krupici. |