Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16765
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

1 ks Badyán
160 g Cukr krupice
2 kávová lžička Cukr vanilka
1 kg Lesní plody - mražené
0,3 l Smetana 33% (šlehačka)
80 g Solamyl
0,8 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 515 kcal
Kilojoule 2 156kJ
22% Sacharidy 77 g
28% Tuky 21 g
0% Sodík 8 mg
8% Bílkoviny 4 g

Červená krupice postup přípravy receptu:

1

Míchané bobulové ovoce omyjeme, asi 100 g ponecháme stranou. Ostatní ovoce i se stopkami dáme do hrnce s vodou, badyánem a zvolna přivedeme k varu. Z ponechaného ovoce odstraníme stopky a lístečky.

2

Ovocnou kaši propasírujeme sítem, odměříme získanou šťávu, na 3/4 l ovocné šťávy potřebujeme asi 130 g cukru a 80 g škrobu. Část šťávy si ponecháme na rozmíchání škrobové moučky.

3

Hrnec vypláchneme, nalijeme zpět ovocnou šťávu, přidáme 130 g cukru a přivedeme k varu. Potom přidáme stranou ponechané ovoce. V trošce původní šťávy rozmícháme škrob a za stálého míchání ji vlijeme do hrnce s vroucí šťávou. Vaříme mírným varem, až šťáva dobře zhoustne.

4

Červenou krupici dáme do skleněných misek, mírně pocukrujeme a dáme do studena. Zbylý cukr promícháme s vanilkovým cukrem, ušleháme ho se smetanou do polotuha a podáváme ji ke krupici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept