Pomazánka z Nivy a Gorgonzoly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z Nivy a Gorgonzoly
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16769 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 polévková lžíce | Křen |
1 polévková lžíce | Martell cognac |
200 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Gorgonzola |
50 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 81,9mg |
Draslík | 44,7mg |
Vláknina | 176,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 55,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Máslo čerstvé, Sýr Gorgonzola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka z Nivy a Gorgonzoly postup přípravy receptu:
1 | Máslo dohladka utřeme a vmícháme oba druhy sýrů. Ještě chvíli třeme, nakonec pomazánku osolíme, ochutíme nastrouhaným křenem a trochou koňaku. |
2 | Podáváme s pečivem nebo čerstvým chlebem. |
Poznámka
Servírujeme studené.