Bažant na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažant na víně
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1677 |
Ingredience
1 ks | Bažant obecný |
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 ks | Nové koření celé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Rozmarýn sušený |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Víno červené |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 431,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 4,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bažant obecný, Bobkový list, Cibule, Nové koření celé, Rozmarýn sušený, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bažant na víně postup přípravy receptu:
1 | Na osm dílů rozporcujeme bažanta a protáhneme částí slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme, rozškvaříme. |
2 | Přidáme máslo a nakrájenou cibuli, kterou zpěníme. |
3 | Vložíme osolené maso, koření, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Před dokončením doplníme žampiony, které jsme nakrájeli a cibulkou. Krátce povaříme. |