Jednoduchý recept

Kysané zelí po francouzsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16771

Ingredience

8 ks Brambory
1 ks Cibule
1 ks Jablka
1 špetka Kmín celý
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
250 g Párky jemné
125 g Slanina vepřová
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
250 ml Vývar z hovězích kostí
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 678 kcal
Kilojoule 2 839kJ
11% Sacharidy 39 g
67% Tuky 50 g
30% Sodík 604 mg
38% Bílkoviny 21 g

Kysané zelí po francouzsku postup přípravy receptu:

1

Do kastrolu vložíme na kostičky nakrájenou slaninu a osmahneme ji. Přidáme 250 g kysaného zelí, na zelí klademe oloupanou, nahrubo nasekanou cibuli a na osminky pokrájené, oloupané jablko bez jádřince. Navrch položíme ještě vrstvu syrových oloupaných brambor (malé můžeme ponechat celé). Osolíme, okmínujeme a pokryjeme zbylým zelím, které proložíme párky.

2

Vše zalijeme horkým vývarem a dusíme pod pokličkou do měkka.

3

Před podáváním přilijeme do pokrmu smetanu, rozmíchanou s trochou mleté papriky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept