Zelný salát s pomeranči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát s pomeranči
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 16773 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pomeranče |
1 ks | Pórek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 511,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 101,1mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Olej rostlinný, Pomeranče, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelný salát s pomeranči postup přípravy receptu:
1 | V salátové míse rozmícháme citronovou šťávu s olejem, přidáme sůl, cukr, pepř a vše dobře promícháme. Dále přidáme omyté, jemně nastrouhané zelí, oloupané, na dílky rozdělené pomeranče a vše zasypeme omytým, na kolečka nakrájeným pórkem. Necháme cca 30 minut v chladničce. |
2 | Salát podáváme k pečenému vepřovému masu. |
Poznámka
Servírujeme studené.