Dušené červené zelí s vínem a citronovou šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené červené zelí s vínem a citronovou šťávou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16774 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
0,1 l | Citronová šťáva |
75 g | Cukr krupice |
2 ks | Hřebíček |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Víno červené |
2000 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 916,9mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 201,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Hřebíček, Sůl, Víno červené, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené červené zelí s vínem a citronovou šťávou postup přípravy receptu:
1 | Omyté zelí nastrouháme nebo jemně nakrájíme. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky, podusíme na másle a smícháme se zelím. Ihned zakapeme citronovou šťávou, okořeníme citronovou kůrou, bobkovým listem, hřebíčkem a solí. Nakonec vše zalijeme červeným vínem a zasypeme cukrem. |
2 | Pokrm dusíme na mírném ohni pod pokličkou přibližně hodinu. |
3 | Podáváme jako přílohu k pečeným masům. |
Poznámka
Servírujeme teplé.