Brambory po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory po italsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16776 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1000 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory po italsku postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na osminky. Vložíme je na plech pomaštěný olejem, okořeníme rozmarýnem a solí. Mezi brambory položíme neoloupané stroužky česneku. |
2 | Plech umístíme na nejvyšší příčku předem vyhřáté trouby a brambory za občasného obracení upečeme do zlatova. |
3 | Před podáváním odstraníme česnek. |
4 | Podáváme jako přílohu k masům. |
Poznámka
Servírujeme teplé.