Brambory po egyptsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory po egyptsku
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16777 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
700 g | Brambory |
250 g | Cibule |
300 g | Maso mleté - mix |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 815,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory po egyptsku postup přípravy receptu:
1 | Olopupané brambory nakrájíme na tenké plátky, urovnáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s vrstvami mletého masa a kolečky oloupané cibule. Každou vrstvu osolíme a opepříme, vrchní vrstvu budou tvořit brambory. Povrch uhladíme, vše zalijeme protlakem rozmíchaným s šálkem vody. |
2 | Pokrm pečeme asi 45 minut pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě, dopékáme asi 30 minut bez pokličky. |
3 | Podáváme se zeleninovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.