Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1678

Ingredience

1 ks Cibule
300 g Játra telecí
1,5 dl Mléko polotučné
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Petržel - nať
2 ks Rohlíky bílé
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 190 kcal
Kilojoule 796kJ
4% Sacharidy 13 g
12% Tuky 9 g
9% Sodík 180 mg
25% Bílkoviny 14 g

Játrový krém postup přípravy receptu:

1

Drobně nakrájenou cibulku necháme zpěnit na másle, přisypeme na malé kostky nakrájená játra, osmahneme po všech stranách a vyndáme je na talíř.

2

K cibulce přisypeme mouku, opražíme ji a zalijeme ji vývarem nebo vodou, osolíme a necháme vařit cca 15 min.

3

Opečená játra rozemeleme nebo rozmixujeme a přidáme do polévky a vaříme 10 min.

4

Poté polévku zcedíme, prolisujeme popřípadě můžeme rozmixovat, necháme opět prohřát.

5

Pro zjemnění vlijeme mléko z rozkvedlaným žloutkem, ale již nevaříme a posypeme rozsekanou petrželovou natí.

6

Polévku můžeme podávat s na kolečka nakrájeným a na másle osmahnutým rohlíkem, nebo s topinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept