Kuřecí hranolky na karí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí hranolky na karí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16782 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kari koření |
600 g | Kuřecí prsa |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 123,5mg |
Draslík | 649,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kari koření, Olej rostlinný, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí hranolky na karí postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na hranolky a za stálého míchání opečeme na rozehřátém oleji. Poprášíme karí kořením, hladkou moukou a necháme krátce zpěnit. Zalijeme vínem, osolíme, chvíli podusíme. |
2 | Když se víno částečně odpaří, vše zalijeme smetanou a prohřejeme. Nakonec přidáme oloupanou, na poloviny koleček nakrájenou cibuli a podusíme asi 2 minuty. |
3 | Podáváme s dušenou rýží. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Recept jsem uvařila jakou rychlou variantu připravy obědu. Je opravdu rychlý a snadný. Akorát by se mi více hodil na závěr přidat spíše pórek než cibuli. Jinak recept hodnotím kladně pro jeho jednoduchost a rychlost.