Skořicové hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skořicové hrušky
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 22 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 16783 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
1 ks | Citronová kůra |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 ks | Hrušky |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 ks | Skořice celá |
1 špetka | Skořice mletá |
0,5 l | Víno bílé |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 3,4mg |
Draslík | 303,6mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Hrušky, Muškátový oříšek, Skořice celá, Skořice mletá, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Skořicové hrušky postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedeme k varu víno s cukrem, skořicí, muškátovým oříškem, pepřem a kouskem citrónové kůry. |
2 | Hrušky oloupeme, stopky však ponecháme, zespodu opatrně vyjmeme jádřinec. |
3 | Hrušky vložíme do vína, snížíme plamen a vaříme do měkka asi 20 minut. V polovině varu hrušky obrátíme. |
4 | Hrnec odstavíme, hrušky vyjmeme a upravíme je na dezertní talířky stopkami vzhůru. Šťávu, ve které se vařily, na ně přecedíme. |
5 | Podle chuti je můžeme trochu vychladit a podávat se lžící zakysané smetany nebo kopečkem vanilkové zmrzliny. |
Poznámka
Servírujeme nejlépe vlažné.