Opékaný kapr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opékaný kapr
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16784 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
600 g | Kapr obecný |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Nové koření celé |
50 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 541,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Kapr obecný, Nové koření celé, Olej rostlinný, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opékaný kapr postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce kapra vložíme do misky, pokapeme citronovou šťávou a proložíme oloupanou, na plátky nakrájenou cibulí a kořením. Necháme proležet asi 2 hodiny. |
2 | Potom odstraníme cibuli a koření, maso osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Porce po obou stranách zvolna opékáme na rozehřátém oleji. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.