Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16785
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

4 ks Hrušky
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Pistácie
0,3 l Pomerančová šťáva
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 208 kcal
Kilojoule 869kJ
10% Sacharidy 35 g
11% Tuky 8 g
0% Sodík 1 mg
5% Bílkoviny 3 g

Medové hrušky postup přípravy receptu:

1

Hrušky oloupeme, podélně rozpůlíme a odstraníme jádřince.

2

Rozložíme vedle sebe do zapékací mísy, řezem dolů. V misce smícháme pomerančovou šťávu, med, mletý zázvor a směs nalijeme na hrušky.

3

Poklademe je ještě vločkami másla a vložíme do trouby.

4

Pečeme v předehřáté troubě na 190°C po dobu 20 - 30 minut, až jsou měkké.

5

Pečené hrušky i se šťávou přendáme na dezertní misky, posypeme nasekanými pistáciemi nebo mandlemi a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept