Recept

Kořeněné broskve v pálence

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 13 minut
Doba přípravy: 7 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 16786
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

4 ks Broskve
200 g Cukr krupice
6 ks Hřebíček
100 ml Malinová pálenka
1 špetka Muškátový oříšek
1 ks Skořice celá
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 428 kcal
Kilojoule 1 790kJ
21% Sacharidy 77 g
12% Tuky 9 g
0% Sodík 6 mg
5% Bílkoviny 3 g

Kořeněné broskve v pálence postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme k prudkému varu asi 10 cm (na výšku) vody. V menším hrnci povaříme ve vodě cukr, skořici, hřebíček a muškátový oříšek.

2

Broskve vložíme asi na 2 minuty do vařící vody, necháme je okapat a zchladíme studenou vodou. Poté je oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme pecky.

3

Půlky broskví vložíme do cukrového sirupu a vaříme cca 3 minuty, až trochu změknou. Hrnce odstavíme z ohně, přilijeme pálenku, broskve necháme trochu vychladnout.

4

Ještě teplé broskve vložíme do dezertních misek a přelijeme cukrovou směsí. Každou porci ozdobíme kopečkem čerstvě ušlehané smetany a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept